Apel de proiecte în cadrul ediției Științescu 5.0 la Brașov

-

Fundația Comunitară Brașov, alături de Federația Fundațiile Comunitare din România, în parteneriat cu Romanian-American Foundation și patru finanțatori locali lansează ediția 5.0 a programului Științescu Brașov cu un buget de finanțare în valoare totală de 109.292 lei.

Fondul Științescu este un program dedicat educației STEAM, care finanțează și mentorează proiecte care ajută copiii să își dezvolte pasiunea pentru științe.

Organizațiile și grupurile locale de inițiativă sunt invitate să participe la concursul de proiecte. Scrisorile de intenție pot fi depuse online până la data de 28.11.2022. Cei intrați în cea de-a doua etapă a preselecției, vor putea depune aplicația online, urmând pașii din Ghidul aplicantului, disponibil pe site-ul dedicat: https://brasov.stiintescu.ro/detalii-inscriere/

Brașov, 21 noiembrie 2022

Fundația Comunitară Brașov, alături de Federația Fundațiile Comunitare din România, în parteneriat cu Romanian-American Foundation și patru finanțatori locali, încurajează prin programul Științescu pasiunea pentru domeniile STEAM (științe, tehnologie, inginerie, artă și matematică) și le face accesibile copiilor și adolescenților cu vârste cuprinse între 6 şi 18 ani.

Ediția 5.0 a acestui program este posibilă datorită finanțării acordate de către companiile Rap Group, Miele România, Duvenbeck și Pentalog.

Științescu încurajează inovarea și creativitatea, implicarea activă a elevilor, interdisciplinaritatea, motivația intrinsecă și dezvoltarea abilităților, mai mult decât transmiterea informațiilor, axându-se pe metode experiențiale de învățare.

Vor fi selectate 5-7 proiecte cu un buget între 16.000 lei și 22.000 lei per proiect. Căutăm proiecte creative, inovatoare, care facilitează înțelegerea unor fenomene simple, cu care intrăm în contact în viața de zi cu zi. Cu această ocazie, copiii pot să descopere cum funcționează legile naturii, cum pot folosi tehnologiile moderne și cum se pot implica în proiecte care le oferă posibilitatea unei viziuni creative asupra viitorului.

În cadrul acestei ediții cele trei domenii recomandate (dar nu obligatorii) sunt: inteligența artificială, digitalizare și realitate virtuală.

 Detalii referitoare la programul Științescu 5.0, calendarul și documentele necesare pentru aplicare sunt disponibile pe site-ul https://brasov.stiintescu.ro/detalii-inscriere/.

Echipa Fundației Comunitare Brașov va oferi 2 sesiuni de mentorat în a doua etapă de aplicație pe platforma zoom pe 6 și 13 decembrie, ora 17,00. Înscrierile se fac pe adresa erika@fundatiacomunitarabrasov.ro.

Cum au arătat edițiile precedente ale Fondului Științescu Brașov?
Primele 4 ediții Științescu Brașov au sprijinit 45 de proiecte STEAM, cu un buget total de peste 600.000 lei, oferind acces la educație alternativă pentru peste 8.000 de copii. Ideile s-au concretizat în laboratoare interdisciplinare, programe de robotică, mașini de curse, dispozitive de studiu al fenomenelor naturale și al proprietăților alimentelor, materiale didactice interactive, ateliere 3D print și Embedded Development, arhitectură și teatru, participări la târguri, conferințe științifice și competiții naționale și internaționale.

Lista proiectelor, poveștile lor, ale echipelor de proiect și testimoniale video sunt disponibile pe site:

Ediția pilot – http://brasov.stiintescu.ro/proiecte-finantate-2017/
Ediția 2.0 – https://brasov.stiintescu.ro/category/proiecte-finantate-editia-a-ii-a-2018-2019
Ediția 3.0 – https://brasov.stiintescu.ro/editia-3-0-2019-2020/
Ediția 4.0 – https://brasov.stiintescu.ro/2022/08/05/raport-de-editie-stiintescu-4-0-la-brasov/

 

Testimonial:

”Programul Științescu este un program extrem de iubit și de apreciat de toată lumea: copii și tineri, mentori, părinți, finanțatori și chiar de comunitatea oamenilor care au reușit să îl cunoască pe domnul Științescu în cele 4 ediții în perioada 2017-2022. Toți au fost fascinați pentru că el are un har deosebit, acela de a aprinde scânteia curiozității pentru științe în mintea tinerilor mai mici și mai mari și de a susține din plin pasiunea lor pentru STEAM, alături de mentori inspiraționali și în contexte de învățare non-formale, interactive, alternative și experiențiale. Împreună din pasiune pentru științe!” Laura Popeea, Director Executiv Fundația Comunitară Brașov

Share

Postari Recente

Categorii

Comentarii Recente