Scurt Istoric a lui David Ogilvy

-

David Ogilvy a fost unul dintre cei mai cunoscuți și influenți oameni din industria publicității din secolul XX. A fondat agenția de publicitate Ogilvy & Mather în anul 1948 și a dezvoltat-o într-una dintre cele mai de succes agenții din lume.

Ogilvy a avut o carieră deosebit de impresionantă în publicitate, începând de la un post de băiat de birou la agenția de publicitate Mather & Crowther în Londra, până la fondarea și dezvoltarea agenției sale, Ogilvy & Mather. El a devenit cunoscut pentru campaniile sale creative și inovatoare și a fost una dintre primele persoane care a înțeles importanța cercetării de piață în publicitate.

Ogilvy a fost, de asemenea, un autor de succes, scriind câteva cărți importante despre publicitate, printre care „Confessions of an Advertising Man” și „Ogilvy on Advertising„. Aceste cărți au devenit cărți de referință pentru oamenii din industria publicității și au contribuit la reputația lui Ogilvy ca expert în domeniul publicității.

David Ogilvy a fost un lider în industria publicității timp de mai mulți ani și a fost recunoscut pentru munca sa de către numeroase organizații și publicații. El a fost introdus în „Advertising Hall of Fame” în anul 1975 și a fost numit de către revista „Time” drept „the most sought-after wizard in today’s advertising industry”.

David Ogilvy a fost un pionier în industria publicității și a lăsat în urma sa o moștenire impresionantă. Agenția sa, Ogilvy & Mather, continuă să fie una dintre cele mai de succes agenții din lume și influența lui Ogilvy în domeniul publicității este încă simțită și astăzi.

Share

Postari Recente

Categorii

Comentarii Recente