Bine360 – Suntem bine, facem bine pentru următorul an

-

Brașov, 16 noiembrie 2022

Fundația Comunitară Brașov anunță câștigătorii programului Bine360 – Suntem bine, facem bine, dedicat dezvoltării capacității organizațiilor neguvernamentale de a sprijini refugiați. Programul este coordonat de Federația Fundațiile Comunitare din România, cu sprijin financiar oferit de People In Need și implementat local prin Fundațiile Comunitare din București, Iași, Brașov, Timișoara și Oradea.

Bugetul total al programului la nivel național este de 500.000 de euro din care buget pentru granturi 360.000 euro, buget pentru învățare 100.000 euro, buget pentru sprijin psiho-emoțional 20.000 euro, buget de 20.000 euro pentru un eventual proiect comun, reieșit din nevoile organizațiilor participante în program.

În Brașov programul va sprijini 3 organizații, după cum urmează: Asociația Kastel Youth Hub – Brașov, ARPCPS – Centrul de Integrare pentru Migranți Brașov și Asociația Educația te salvează – Brașov.

Organizațiile câștigătoare au fost selectate în urma unei competiții de către un juriu național și vor beneficia, timp e 12 luni, de sprijin organizatoric, psiho-emoțional și financiar pentru a se dezvolta în echipe puternice, reziliente și capabile să susțină refugiații pe termen lung.

În total, la nivel național, au fost selectate 20 de organizații din București, Brașov, Iași, Oradea și Timișoara. Lista lor se află aici: https://ffcr.ro/organizatiile-castigatoare-in-programul-bine360-suntem-bine-facem-bine/

Despre organizatori:

Federația Fundațiile Comunitare din România (FFCR) a fost fondată în 2012 și are rolul de a reprezenta la nivel naţional interesele fundaţiilor comunitare din România care contribuie la construirea unor comunități conștiente, generoase, incluzive și durabile. FFCR susține 18 fundații comunitare însumând peste 8100 de proiecte și 64 de milioane de lei în investiții comunitare. În prezent, fundațiile comunitare derulează programe în 29 din cele 41 de județe din România, iar rețeaua este în continuă creştere.

People in Need a fost înființată în 1992 de un grup de corespondenți de război cehi care nu mai erau mulțumiți doar să transmită informații despre conflictele în curs și au început să trimită ajutoare. S-a stabilit treptat ca o organizație umanitară profesionistă care se străduiește să ofere ajutor în regiunile cu probleme și să sprijine respectarea drepturilor omului în întreaga lume.

De-a lungul celor 30 de ani de existență, People in Need a devenit una dintre cele mai mari organizații non-profit din Europa Centrală. Pe lângă ajutorul umanitar și drepturile omului, acum vizează și educația și ajută persoanele care trăiesc în excluziune socială.

Face parte din Alliance2015, o rețea strategică formată din șapte organizații neguvernamentale europene implicate în proiecte de ajutor umanitar și dezvoltare. Această colaborare crește eficiența, atât în lucrul în țările țintă, cât și în campaniile menite să influențeze atitudinile politicienilor și publicului larg din Europa.

Fundația Comunitară Brașov are misiunea de a crea punți între nevoile și resursele locale și de a acționa ca un catalizator pentru o comunitate mai unită, mai generoasă și mai solidară. În activitatea de 7 ani, a finanțat și mentorat 220 de proiecte comunitare și a acordat un buget de 4,305,814 lei prin mobilizarea a 100 de donatori corporate, a celor peste 10.400 de donatori individuali și a persoanelor resursă din comunitate.

 

Pentru mai multe informații despre programele Fundației, vizitați: www.fundatiacomunitarabrasov.ro

Share

Postari Recente

Categorii

Comentarii Recente