Săli de sport reabilitate prin programul Sportul pentru toți – ediția a doua.

-

Fundația Comunitară Brașov, alături de Decathlon România și Colegiul Tehnic de Transporturi Brașov, respectiv Colegiul Național Áprily Lajos din Brașov au bucuria să vă invite la festivitățile de inaugurare a celor două săli de sport reabilitate prin programul Sportul pentru toți.

Data și ora inaugurărilor: 

  • miercuri, 16 noiembrie 2022, ora 11.00 – v
    Adresa: str. Fundătura Hărmanului nr. 12, Brașov 
  • miercuri, 16 noiembrie 2022, ora 14.00 – Colegiul Național Áprily Lajos
    Adresa: str. După Ziduri nr. 3, Brașov

 


Prin acest program de finanțare, aflat la Brașov la cea de-a doua ediție, au fost selectate în cadrul unui proces de jurizare patru instituții școlare din municipiul Brașov, care au avut nevoie de investiții pentru ca elevii să își poată desfășura orele de sport și evenimentele sportive în condiții cât mai bune. Valoarea totală a fondului de finanțare pentru anul 2022 pentru Brașov este de 247.287 lei.

Cu ajutorul acestor investiții realizate de școli prin Fundația Comunitară Brașov, cu sprijinul Decathlon România vor beneficia peste 4.042 de brașoveni.

 Detalii despre investiții:  

  • 4 instituții școlare – 1 școală gimnazială , 1 colegiu tehnic și 2 colegii naționale (la unul dintre ele, lucrările vor fi finalizate spre sfârșitul lunii noiembrie) –  au fost finanțate pentru îmbunătățirea infrastructurilor sportive.
  • Finanțare totală de 247.287 RON
  • 3.493 de elevi din ciclul primar, secundar și liceal ai școlilor și 549 de elevi/adulți de la alte cluburi vor folosi spațiile reabilitate, în total 4.042 de persoane vor beneficia de acest program la Brașov pentru următorii ani

Despre programul “Sportul pentru toți”

Integrarea sportului în educație are un impact major pentru viitorul copiilor. Spațiile atractive și bine dotate în școli oferă acces tuturor copiilor la activități fizice și sportive. Beneficiile mișcării merg mai departe de sănătatea fizică, construind încredere în sine, capacitate de atenție și reacție, reducerea stresului și abilități de colaborare și de leadership.

Programul „Sportul pentru toți”, derulat de Fundația Comunitară București, Fundația Comunitară Timișoara și Fundația Comunitară Brașov împreună cu Decathlon România, urmărește crearea unor condiții și contexte mai bune pentru ca cetățenii să poată practica sport din plăcere și în siguranță. În 2022, inițiatorii fac echipă pentru a oferi copiilor și tinerilor facilități sportive atractive în școli și licee, pentru o creștere sănătoasă. Bugetul total al programului este de 200.000 de euro.

Programul se află la a doua ediție în București și Brașov și la prima ediție în Timișoara.

Share

Postari Recente

Categorii

Comentarii Recente