ITP Brasov

-

Pentru siguranta ta, a celor din jur si pentru a te bucura cat mai mult timp de masina ta un factor foarte important este respectarea termenului inspectiei tehnice periodice (ITP).

ITP-ul se realizeaza doar in ateliere mecanice specializate, la intervale regulate de timp, in functie de varsta autovehiculului si implica verificarea sistemelor de evacuare a gazelor de esapament, a elementelor de directie, iluminare si franare.

Pentru autovehiculele noi ITP-ul are o valabilitate de 3 ani de zile, pentru cele cu vechime intre 3 si 10 ani valabilitatea ITP-ului este de 2 ani de zile iar pentru cele cu o vechime mai mare de 12 ani inspectia tehnica periodica se va efectua anual.

La autovehiculele pentru transport persoane cu o capacitatea mai mare de 8 locuri inspectia tehnica periodica este se va efectua din 6 in 6 luni.

Daca in timpul verificarii au fost depistate doar defectiuni minore masina ta va trece inspectia, insa daca vine vorba de defectiuni majore potential periculoase masina nu va trece inspectia pana cand acestea nu vor fi remediate corespunzator. Pentru aceste remedieri se pun la dispozitie 30 de zile.

Toate autovehiculele care circula pe strazile din Romania trebuie sa aiba inspectia tehnica periodica valabila.

In caz contrar aceasta este o contraventie sanctionabila cu 9 – 20 de puncte de penalizare (intre 1300 si 2900 RON), retinerea certificatului si a numerelor de inmatriculare iar ITP-ul se va efectua un mod obligatoriu la Registrul Auto Roman.

Asadar, NU UITA sa verifici cand iti expira ITP-ul si vino la E-Res Auto unde vom avea noi grija de masina ta!

Actele necesare pentru ITP sunt:

– Certificatul de inmatriculare al masinii in original
– Cartea de identitate a masinii (CIV) – in copie daca autovehiculul este in leasing
– Cartea si buletinul de identitate al persoanei care se prezinta la statia ITP

Share

Postari Recente

Categorii

Comentarii Recente