Eroii de Brașov au alergat pe 4 septembrie în zona Lacului Noua în cadrul celei de-a noua ediții Brașov Heroes

-

10 cauze din județul Brașov și-au adunat #eroiideBrașov alergători și donatori pentru schimbări în Bine în domeniile social, educație și protecția animalelor

Donațiile continuă până pe 20 septembrie 2022

Brașov Heroes este programul de strângere de fonduri și de activare a comunității care constă în 3 luni de fundraising și care culminează cu o cursă cu obstacole a comunității – unde toata lumea aleargă, se simte bine și donează astfel pentru cauzele susținute.

 Din 2014, Brașov Heroes activează comunitatea și adună în același loc oameni generoși, empatici și implicați, dar și companii care doresc să sprijine proiecte care-și propun să schimbe orașul în Bine. Pornind de la conștientizarea importanței mișcării în viața comunității, de la puterea sportului de a apropia vecini, colegi, familii în jurul unui scop comun care se măsoară în kilometri parcurși, obstacole sărite, linii de finish trecute, zâmbete și momente de distracție, dar cel mai important, care înseamnă sute de vieți ale beneficiarilor schimbate.

Programul răspunde nevoii oamenilor de a se întâlni, de a se bucura că sunt împreună și că pot face Bine, de aceea este contextul ideal pentru a se mobiliza în a susține cauze cu care rezonează și în care cred.

Evenimentul filantropic activează resursele comunității prin: stimularea donatorilor individuali și corporate și prin filantropie sportivă. Brașov Heroes face ca sportul să aibă mai mult sens, brașovenii pot alerga cu prietenii și au șansa să cunoască 10 cauze comunitare și să le susțină prin donațiile lor.

Programul Brașov Heroes mobilizează resursele comunității, activează mințile și sufletele, dă o doză de sănătate și de  responsabilitate, dă șansa de CSR cu sens companiilor, creează un context pentru voluntariat cu impact pentru 100 de tineri brașoveni, mulți dintre ei la prima experiență de voluntariat. 

Eroul de Brașov alergător și donator

Cifre record anul acesta la Brașov Heroes. Ediția a crescut de la an la an, iar pe 4 septembrie, curajoși și pregătiți pentru vremea ploioasă, mare parte din cei 1602 de alergători înscriși pe platformă, s-au mobilizat și au ajuns la eveniment. Peste 1000 de persoane, dintre care jumătate au fost copii, au participat la Cursa pentru familii.

Micii #eroidebrasov au venit pregătiți de distracție și de o zi de neuitat #împreună. În natură, alergând și depășind obstacole. Și mai ales, contribuind la o comunitate mai bună, mai primitoare, mai unită. Cu așa părinți și așa experiență, viitorul pare într-adevăr luminos, optimist și vesel.

Pentru prima dată, la Cursa pentru Familii au participat și 19 persoane cu dizabilități de vedere (din cele 21 înscrise), însoțite de voluntari apropiați ai Asociației Bastonul Alb. Persoanele nevăzătoare și voluntarii au alergat în tandem, parcurgând toți cei 4 km, s-au încurajat reciproc și au avut parte de o experiență deosebită. 

Cauzele brașovene

Echipa Fundației Comunitare Brașov cu ajutorul unui juriu format din membri relevanți din comunitate, selectează proiecte care aduc îmbunătățiri constante și sustenabile în cadrul comunității brașovene. Fie că vorbim despre susținerea educației copiilor din medii defavorizate, apariția primului Centru-Complex Rezidențial pentru adulții cu autism fără familie din țară, educație pentru sănătate sau mediu, practicarea sportului de către nevăzători, susținerea și dezvoltarea copiilor din centrele de plasament, soluții îmbunătățite pentru protejarea animalelor fără adăpost, fiecare idee este susținută și finanțată printr-un efort comun al donatorilor și al alergătorilor.

Toate cele 10 cauze sunt prezentate în detaliu pe platforma www.BrașovHeroes.ro 

Maratonul donațiilor continuă până pe 20 septembrie

Brașov Heroes #9 a activat comunitatea și a adunat laolaltă 1602 alergători la cursa cu obstacole a comunității, peste 500 de susținători care i-au încurajat la fața locului, reprezentanți și voluntari ai celor 10 cauze comunitare, peste 100 de voluntari care s-au implicat în amenajarea traseului și în buna desfășurare a evenimentului, a atras până acum 1326 donații individuale, peste 150 de ambasadori care au crezut în cele 10 cauze și a coagulat 37 de companii implicate activ în viața comunității ca parteneri corporate sau companii care și-au susținut colegii să devină alergători la Brașov Heroes. Bugetul total de finanțare strâns până la acest moment este de 310.775 lei.

Cele 10 cauze pot primi donații online pe platforma dedicată: https://brasovheroes.ro/ până pe 20 septembrie 2022 și își îndeamnă susținătorii la un finish în forță al maratonului de donații. 5 cauze și-au depășit obiectivele stabilite inițial, 3 cauze sunt foarte aproape de a și le atinge, iar 2 proiecte au în continuare nevoie de sprijinul comunității pentru a și le atinge.

În cadrul unui eveniment găzduit de co-organizatorul Cartier Coresi, Fundația va trasa linia de finish a ediției Brașov Heroes #9 și va măsura performanța alergătorilor, donatorilor și ambasadorilor echipelor de proiect implicate ale acestei ediții și va comunica fondurile strânse de fiecare cauză în parte, cât și fondul total strâns prin acest program de fundraising și finanțare.

Despre Fundația Comunitară Brașov

Fundația Comunitară Brașov are misiunea de a crea punți între nevoile și resursele locale și de a acționa ca un catalizator pentru o comunitate mai unită, mai generoasă și mai solidară. În activitatea noastră de 7 ani, am finanțat și mentorat 220 de proiecte comunitare și am acordat un buget de 4,305,814 lei prin mobilizarea a 100 de donatori corporate, a celor peste 10.400 de donatori individuali și a persoanelor resursă din comunitate.

Fundația Comunitară Brașov este parte dintr-o mișcare națională, alături de alte 18 fundații comunitare din țară.

Pentru mai multe detalii, vizitați www.fundatiacomunitarabrasov.ro
Detalii despre programul Brașov Heroes: https://brasovheroes.ro/

Share

Postari Recente

Categorii

Comentarii Recente