Outsourcing – Avantaje si Dezavantaje

-

Prietenii noștri de la Wikipedia definesc outsourcing-ul (externalizarea), cum ar fi:

„Externalizarea este un acord în care o companie angajează o altă companie pentru a fi responsabilă pentru o activitate planificată sau existentă care este sau ar putea fi făcută pe plan intern și, uneori, implică transferul angajaților și activelor de la o firmă la alta.”

 

Aceste idei de mai jos nu sunt noi pentru tine cu siguranță, dar ele ne vor ajuta să ne atingem obiectivele ca un posibil contractant externalizare.

Outsourcing-ul a fost întotdeauna o strategie pentru companii pentru a-și maximiza profitabilitatea totală. Cu toate acestea, această practică are propriile avantaje și dezavantaje pe care proprietarii de afaceri trebuie să le cunoască.

Gestionarea unei afaceri nu este ușoara, cu siguranță. Pe măsură ce compania se extinde, la fel și problemele cu care se confruntă. Prin urmare, proprietarii de afaceri trebuie să fie întotdeauna în căutarea de noi modalități de a-și îmbunătăți operațiunile. Odată cu progresele tehnologice rapide de astăzi, trebuie să vă adaptați și la aceste schimbări pe măsură ce vă desfășurați activitatea.

Atunci când o companie externalizează părți din sarcinile sale către o terță parte, acest fenomen este cunoscut si ca numele de OUTSOURCING. Această tehnică poate aduce beneficii întreprinderilor de toate dimensiunile și dintr-o gamă largă de industrii. Sectorul externalizării și-a extins serviciile și caracteristicile de-a lungul timpului pentru a ține pasul cu așteptările în continuă schimbare ale pieței.

Externalizarea aduce valoare companiei tale, ajutându-te în atingerea obiectivelor tale. Utilizarea unui furnizor extern de servicii pentru orice, de la activitățile de operare de zi cu zi la administrarea și dezvoltarea sistemelor vă permite dumneavoastră și personalului dumneavoastră să vă concentrați asupra a ceea ce faceți cel mai bine.

Compania ta de outsourcing va fi responsabilă pentru toate proiectele externalizate. Prin urmare, este esențial să vă alegeți cu atenție furnizorul externalizat. Vom discuta într-un alt articol despre câteva sfaturi utile atunci când alegeți un furnizor de externalizare.

Avantajele OUTSOURCING-ului
Există numeroase motive pentru care întreprinderile aleg să externalizeze. Externalizarea, în general, ajută firmele să crească productivitatea. Iată o listă cu beneficiile acestei abordări pentru a vă ajuta să înțelegeți cum poate beneficia compania dvs.:

  1. Economisiți timp și resurse – Unul dintre cele mai răspândite motive pentru care companiile aleg să externalizeze munca este ca aceasta sa fie făcută mai repede. Delegarea sarcinilor consumatoare de timp către freelanceri sau companii externe vă poate ajuta să duceți lucrurile la bun sfârșit mai rapid și să vă reduceți volumul de muncă dacă aveți doar o echipă mică pentru a finaliza proiectele.
  2. Lucrul cu profesioniști – Companiile de outsourcing au un grup de specialiști din industrie cu o gama larga de experiență in lucrul cu clienții din diverse sectoare. Veți avea capacitatea de a colabora cu talente globale la un cost mai mic, în special in cazul externalizării offshore.
  3. Accesul la tehnologie de ultimă oră – Furnizorii de outsourcing investesc în tehnologiile pe care le utilizează ca parte a activității lor de bază, pe lângă angajații lor cu înaltă calificare. Acesta este, de asemenea, un avantaj competitiv pe care îl au față de alți furnizori de servicii terți. Ca urmare, profitabilitatea ta se îmbunătățește.
  4. Concentrați-vă asupra celor mai importante operațiuni ale companiei – Pe măsură ce o companie crește, este normal ca aceasta să piardă din vedere funcțiile sale de bază. Externalizarea unora dintre responsabilitățile tale îți permite ție și echipei tale să va concentrați pe aspectele cele mai critice ale organizației.
  5. Reducerea riscurilor – Una dintre cele mai importante părți ale oricărui proiect este evaluarea și analiza riscurilor. Și este ceva ce se poate face, și este unul dintre beneficiile uimitoare ale externalizării. Prin externalizarea unor campanii sau procese specifice către specialiști din sectorul lor, veți beneficia de o mai bună capacitate a acestora de a reduce riscurile potențiale. Datorita beneficiilor externalizării, compania ta va deveni mai consistenta. Zilele de concediu medical, de concediu de odihna, precum si alte dificultăți ale forței de muncă nu ar provoca întreruperi ale operațiunilor dvs.
  6. Prelungirea termenelor limită – Unul dintre cele mai semnificative beneficii ale externalizării muncii digitale către o altă companie sau freelancer este potențialul pentru intervale majore de fus orar și vacanțe. Deși acest lucru poate părea o dificultate logistică la început, odată stăpânit, poate însemna în mod eficient că afacerea ta funcționează chiar și atunci când nu lucrezi.
  7. Management de proiect mai ușor – Veți fi adesea stresat cu privire la urmărirea a ceea ce se face, atunci când este data scadentă, etc. Cea mai mare parte din aceste lucruri ar putea fi externalizata, eliberându-vă să va concentrate pe activități mai importante.
  8. Obțineți servicii mai bune și mai rapide – Reduceți timpul necesar pentru ca produsul dumneavoastră să ajungă pe piață prin includerea unor produse livrabile de înaltă calitate în ofertele dumneavoastră de servicii. Ca urmare, veți putea să vă transformați ideile în soluții mai rapid și mai eficient

Dezavantajele OUTSOURCING-ului
Chiar dacă externalizarea are numeroase avantaje pe piață, unele companii încă ezită să încerce. Este important să ne amintim că externalizarea are si dezavantaje. Înainte de a decide, este esențial ca un proprietar de afaceri să fie conștient de următoarele dezavantaje potențiale:

  1. Pierderea controlului- Atunci când exploatați anumite responsabilități ale afacerii dvs., predați, de asemenea, controlul asupra acestor servicii partenerului de externalizare. Cu toate acestea, deoarece vă vor raporta în continuare, acest lucru nu înseamnă neapărat că veți pierde controlul complet asupra muncii subcontractate. Amintiți-vă că furnizorul terț va avea propriul mod de a face lucrurile și va trebui să vă sacrificați pentru a le oferi acea flexibilitate. La urma urmei, un livrabil este un livrabil la final!
  2. Amenințări la adresa securității – Vor exista întotdeauna pericole legate de confidențialitatea datelor dacă subcontractați sarcini care includ date cu caracter personal, cum ar fi informațiile clienților dvs. Indiferent, trăim acum într-o eră a protecției datelor. Companiile de outsourcing se asigură că datele clienților lor sunt sigure. Asigurați-vă că, contractul include o clauză de securitate sau solicitați-le să semneze un acord separat de nedivulgare. Deci, practic, cu o semnătură pe hârtie, acest lucru este exclus din lista de dezavantaje.
  3. Costuri invizibile – În timp ce externalizarea vă permite să economisiți bani, firmele de outsourcing includ frecvent cheltuieli ascunse în contractele lor lungi. Prin urmare, pe măsură ce negociați cu vânzătorul ales, este esențial să abordați costurile pe față. De asemenea, este treaba ta să studiezi și să înțelegi în mod corespunzător termenii lor înainte de a semna contractul sau riști să suporți cheltuieli suplimentare. Un pic de atenție nu a ucis niciodată!
  4. Comunicare deficitara – Indiferent dacă aveți de-a face cu freelanceri de peste mări sau cu un expert local, instrucțiunile critice se pierd de obicei în traducere atunci când alocați sarcini de la distanță prin e-mail sau telefon. Acest dezavantaj de externalizare ar putea costa o mulțime de timp, bani, și frustrare. Asigurați-vă că totul este extrem de clar și transparent atunci când aveți de gând să stabiliți relația cu compania de externalizare sau freelancer.

Schimbarea fusului orar – Outsourcing-ul într-o țară cu un fus orar diferit este unul dintre cele mai întâlnite exemple. Comunicarea și programul de lucru sunt cele mai dificile probleme in acest caz. Atunci când aveți de-a face cu echipa offshore, trebuie să programați întâlniri în momente în care toată lumea poate interacționa în mod corespunzător. Din fericire, tehnologia de astăzi oferă o varietate de opțiuni de comunicare. Aceste soluții vă ajută pe dumneavoastră și pe angajații dumneavoastră de la distanță să colaborați și să urmăriți starea activităților sau proiectelor dumneavoastră offshore. Pentru unele afaceri, a fi într-un alt fus orar poate fi avantajos, dacă deja se lucrează atunci când tu te trezești.

Concluzie: OUTSOURCING-ul este benefic sau nu pentru compania dvs.?

Acum, că am acoperit avantajele și dezavantajele externalizării, este important să rețineți că este posibil ca este mod de lucru să nu fie potrivit pentru toată lumea. Succesul externalizării este determinat în mare măsură de cât de bine comunicați și lucrați cu furnizorul de outsourcing ales. După cum am văzut, avantajele externalizării depășesc cu mult dezavantajele. Acum mai rămâne o singura întrebare: cum aleg compania de externalizare potrivită?

Echipa noastră de la 90 DEGREE cu sediul in Brașov, Romania, este recunoscuta pentru serviciile de calitate oferite in materie de OUTSOURCING pentru procesare nori de puncte obținuți prin tehnica de scanare 3D si a prezentărilor video din același domeniu geospațial.
Puteți arunca un ochi pe site-ul www.90degree.eu pentru a afla mai multe detalii!

 

Share

Postari Recente

Categorii

Comentarii Recente